Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Οι Νεότερες Εξελίξεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική μας εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα την Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας με θέμα «Οι Νέες εξελίξεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη».

Είχαμε την χαρά την εκδήλωση να την συνδιοργανώσουμε μαζί με τη Λέσχη Kerkyra Lions Club σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας.

Η εκδήλωση μας τέθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Διαβητολόγων Ελλάδας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας και φυσικά της ομοσπονδίας μας της ΕΛΟΔΙ.

Η εκδήλωση μας ξεκίνησε με τον μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό τους προέδρου της ΕπΕΠαΔιΕ κ. Μανώλη Πάγκαλου καθώς και την ανάγνωση του χαιρετισμού του προέδρου της ΕΛΟΔΙ κ. Δημήτρη Συκιώτη. Aκολούθησαν οι χαιρετισμοί που απηύθυναν ο κ. Χρηστός Γιάγκας αν. Γεν. Γραμματέας του ΙΣΚ, ο κ. Θανάσης Μακρής Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, η κ. Μαρία Μάνδυλα Πρόεδρος της ΙΧΕΚ και τέλος η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Ιατρός κ. Ανδρέας Μελιδώνης , Παθολόγος – Διαβητολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Συντονιστής Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου στο Metropolitan Hospital. Σε μια σύντομη αναφορά εκτιμήθηκε το μέγεθος του προβλήματος του Σ.Δ. Τύπου 2 στην σημερινή εποχή ώστε το κοινό να ενημερωθεί για τις πραγματικές διαστάσεις καθώς και για την κατακόρυφη αύξηση που υπολογίζεται στα επόμενα χρόνια. Ο κ. Μελιδώνης παρουσίασε τις νέες αγωγές που έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα αλλά και πρότεινε τρόπους για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας.

Δεύτερος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν «ο δικός μας» Ιατρός Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, Παθολόγος- Διαβητολόγος ESCOPE, όπου και παρουσίασε όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τον Σ.Δ. Τύπου 1 από την πλευρά της τεχνολογίας και πως αυτή επηρεάζει θετικά την διαχείριση του διαβήτη προσφέροντας ευελιξία και άνεση προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα άτομα με Σ.Δ. Τύπου 1.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό που απαντήθηκαν διεξοδικά.

Εν, συνεχεία τον λόγο πήρε η Πρόεδρος των Kerkyra Lions Club, κ. Άβη Κατσιμπέλη όπου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και ανέλυσε τη σύνδεση των Lions με τον διαβήτη. Η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης μας κ. Αντώνη Χονδρογιάννη.

Η βράδια ολοκληρώθηκε σε ένα κλίμα ελπιδοφόρο από όλους τους παρευρισκόμενους όπου συνεχάρην τους διοργανωτές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο στο εντευκτήριο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας για όλα τα μέλη της Ένωσης μας αλλά και τα μέλη των Lions Kerkyra Club.

Ο σύλλογος μας θέλει ευχαριστήσει θερμά:

Την Λέσχη Kerkyra Lions Club για την εξαιρετική συνεργασία και συνδιοργάνωση.

Την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας για την φιλοξενία της εκδήλωσης αλλά και τον πρόεδρο της κ. Θανάση Μακρή.

Την ΕΛΟΔΙ και το πρόεδρο κ. Δημήτρη Συκιώτη,

τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και την Δήμαρχο κ. Μερόπη Υδραίου,

τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και τον αν. Γεν. Γραμματέα κ. Χρήστο Γιάγκα,

την Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας κ. την πρόεδρο κ. Μαρί Μάνδυλα,

την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και την πρόεδρο κ. Αναστασία Μαυρογιαννάκη,

την ΕπΕΠαΔιΕ και τον πρόεδρο κ. Μανώλη Πάγκαλο,

για την υποστήριξη τους.

Το Corfu Palace Hotel για την φιλοξενία του καλεσμένου μας.

Επίσης το corfuland.gr, την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και το enimerosi.com, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς NEO 97.9 και PopFm αλλά και το CorfuStories.com για την χορηγία επικοινωνίας που μας παρείχαν.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε της εταιρίες Lilly, Novonordisk και Abbott για την αποστολή ενημερωτικού υλικού και την χορηγία τους αλλά και την εταιρία Hemoglobe (Omnipod) για την παρουσία της στον χώρο της εκδήλωσης με δείγματα για όλους τους καλεσμένους μας και την χορηγία της.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να τους υποσχεθούμε πως θα υπάρξουν και άλλες ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις και όχι μόνο στο σύντομο μέλλον.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης:

Αφήστε μια απάντηση